Одговори на ваша питања

promena radnog mesta

во је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
Ivana <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

vec 3godine imam problem za promenu radnog mesta .poslodavci mi nedaju kazu da nema adekvatnosti .kako i na koji nacin inspekcija mi moze pomoci.molim odgovor.

ODGOVOR:

   Povodom vašeg zahteva poslatom elektronskom poštom obaveštavamo vas o sledećem : Shodno odredbi čl.171. Zakona o radu (SL.glasnikRS br.24/05, 61/05. 51/09). poslodavac može zaposlenom da ponudi izmenu ugovorenih uslova.između ostalog. i radi premeštaja na drugi odgovarajući posao.zbog potrebe procesa i organizacije rada.Shodno navedenoj odredbi,potrebu procesa i ograničenje rada ceni sam poslodavac te odlučuje da li će zaposlenog  premestiti na neki drugi odgovarajući posao.

  Iz vašeg dopisa se ne može zaključiti koji je razlog zbog koga smatrate da treba da budete premešteni na . druge poslove ,da li je to invalidnost ,odnosno utvrđena izmenjena radna sposobnost ili opasnost od nastanka invalidnosti utvrđena rešenjem RF PIO ili ocena Službe medicine rada da ne možete da obavljate određene poslove,nakon izvrsenog periodičnog lekarskog pregleda (ukoliko obavljate poslove sa povecanim rizikom) ili je neki drugi razlog.

   Neophodno je da dopunite zahtev navođenjem gore navedenih činjenica. te ukoliko želite da inspekcija rada u Zrenjaninu izvrši inspekcijski nadzor kod Vašeg poslodavca. koga cete imenovati u Vašem zahtevu. u tom smislu se možete obratiti Odeljenju inspekcije rada u Zrenjaninu  pismenim podneskom na adresu Zrenjanin, Trg Slobode br.10 ili na imail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Oprema u kuhinji za otvaranje kafane

во је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
bojan boskovic <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>sta je potrebno od opreme u kuhinji za otvaranje kafane

ODGOVOR:

 Pravilnik o razvrstavanju,minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata (sl.glasnik Rs  69/74.3/95 31/05) reguliše razvrstavanje ugostiteljskih objekata po vrstama usluga koje pružaju i propisuje minimalne uslove u pogledu ugradnje uredjenja i opremanja ugostiteljskih objekata.

   Članom 10 navedenog Pravilnika precizirano je da je kafana objekat u kome se usluzuju pića.napici.pretežno jednostavna jela(sve vrste doručaka,suhomesnati proizvodi.mala gotova jela i sl) i jednostavne poslastice.

Pored opštih uslova koje moraju ispunjavati ugostiteljski objekti koji su regulisani opštim uslovima u Pravilniku mišljenja smo da u zavisnosti od jela koja se pripremaju u ugostiteljskom objektu vrste kafana mora imati najmanje prostoriju za pripremanje jela s odgovarajućim termičkim i rashladnim uredjajima za higijensko čuvanje namirnica i hrane. radnim površinama i odvojenim sudoperama za pranje namirnica i posudja.

Cena vrtića

Kako je moguce da predskolska ustanova poveca cenu vrtica, kada je zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja , clanom 159 regulisano da lokalna samouprava regulise 80% od ekonomske cene po detetu. U Zrenjaninu roditelji placaju 45% od ekonomske cene vrtica .
Srdacan pozdrav

ODGOVOR:

Obaveštavamo Vas da postavljeno pitanje nije u nadležnosti Školske uprave, za potupunu informaciju na Vaše pitanje morate  se obratiti Sekretarijatu za poslove iz oblasti društvenih delatnosti grada Zrenjanina koji je nadležan  da Vam  pruži informaciju koju ste tražili.

 

 

Процедура за полагање санитарног минимума

Poštovani,
želeo bih ovim putem da Vas pitam koja je procedura za polaganje sanitarnog minimuma za rad u prehranbenim ustanovama? I gde bih mogao da se informišem na internetu o tome?
Unapred hvala

ОДГОВОР:

Информишемо вас да је стицање основних знања о хигијени хране и о личној хигијени (хигијенски минимум) регулисан Правилником о начину стицања основних знања о хигијени намирница и о личној хигијени (Сл.гласник РС бр.45/97,52/97,60/01.63/06).Поступак за обуку и полагање по захтевима од 10.6.2009 године санитарни инспектори одељења у Зрењанину спроводе у складу са надлежношћу из члана 12 став1 тачка 5 Закона о безбедности хране (Сл. гласник РС бр125/04).С обзиром да се ваше питање односи на лица  за рад у прехрамбеним установама битно је да се обратите санитарној инспекцији ради давања ближих података о врсти хране која се прерађује или ставља у промет у тим прехрамбеним објектима како бисте добили прецизну информацију и како би били упућени на даље поступање. Телефони санитарне инспекцује су, 023/535-821,566-020 лок 190

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©