У Округу одржан састанак о мерама спречавања ширења афричке куге свиња

22. август 2019. год. - У седишту Средњобанатског управног округа данас је одржан састанак чланова Регионалног центра за територију епизоотиолошког подручја Ветеринарског специјалистичког института ``Зрењанин``у Зрењанину. На састанку којем су присуствовали начелници Средњобанатског и Севернобанатског управног округа Снежана Вучуревић и Никола Лукач, шеф Одсека ветеринарске инспекције Новак Ковачевић, директор ВСИ Дарко Бошњак и епизоотиолог Ђорђе Јанку,  разматрана је најновија епизоотиолошка ситуација након појаве ове заразне болести свиња у Србији. Након процене ризика од ширења заразе заједнички је констатовано да мере опреза морају да буду на високом нивоу уз континуирано јачање свести људи, посебно узгајивача свиња, да придржавањем биосигурносних и хигијенских мера и смањењем контаката болест може бити под контролом. Том приликом је још једном наглашена улога и обавеза локалних самоуправа у спровођењу превентивних и других мера заштите на терену како би се у случају појаве болести спречило њено даље ширење а тиме и велики економски губици.  

Одржана четврта седница Савета Средњобанатског управног округа

Четвртак, 8. август 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас четврту седницу Савета управног округа у општини Нова Црња у складу са годишњим планом и програмом рада Савета. Основна тема седнице којој су присуствовали председници и представници свих средњобанатских локалних самоуправа као и представници полицијске управе била је процена безбедносне ситуације за време одржавања предстојећих великих манифестација: ``Пиле фест``у Житишту, ``Госпојина 2019`` у Новом Бечеју и ``Дани пива 2019`` у Зрењанину. Констатовано је да ће Полицијска управа у сарадњи са организаторима манифестација као и претходних година извршити процену ризика и предузети све мере да безбедност грађана у свим сегментима буде у потпуности осигурана. Општој безбедности допринеће и надлежне инспекције својим појачаним контролама правних субјеката и лица која ће непосредно вршити промет хране и пића.

Савет округа је такође разматрао и питања везана за реализацију закључака са састанка локалних самоуправа са министарком Зораном Михајловић којим су председници општина преузели обавезу у реализацији пројеката реконструкције и ревитализације путне инфраструктуре на територијама својих локалних заједница.

На крају седнице чланови Савета су се сагласили да ће наставити са добром сарадњом и пружањем подршке у решавању заједничких проблема.

Обележен Дан сећања на страдале и прогнане у акцији ``Олуја``

Понедељак, 5. август 2019. год. - Испред манастира Крушедол на Фрушкој Гори јуче је одржана централна манифестација посвећена сећању на све страдале и прогнане Србе у хрватској акцији ``Олуја``, извршеној пре 24 године. Присуствовали су председник Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и други високи званичници Републике Србије и Републике Српске, прогнани Срби и бројни грађани.

Манифестација под именом ``Олуја је погром`` почела је минутом ћутања за све страдале, а парастос жртвама ``Олује``служио је патријарх српски Иринеј на платоу исперед манастира Крушедол.

Догађају је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић заједно са начелницима других управних округа.

 

 

 

Договор о реализацији пројеката путне инфраструктуре у Средњобанатском управном округу

Петак, 2. август 2019. год. - У седишту Средњобанатског управног округа одржан је радни састанак са представницима локалних самоуправа којем је присустрвовао и саветник потпредседнице Владе и министарке за урбанизам, саобраћај и инфраструктуру Зоране Михајловић, Слободан Климента. Састанку су присуствовали начелница Округа Снежане Вучуревић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић и Нове Црње Владимир Бракус и други представници локалних управа.

Циљ састанка је био договор о реализацији закључака донетих на састанку са министарком Михајловић одржаним почетком априла у Зрењанину.

Општина Житиште и НСЗ заједничким средствима помогли отварање нових радних места

Понедељак, 29. јул 2019. год. - У општини Житиште данас је организована додела Уговора послодавцима који су остварили право за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима путем Јавног позива који су заједничким средствима расписале општина Житиште и Национална служба за запошљавање. Од укупно 2.000.000 динара која су намењена за субвенционисање 10 нових радних места, општина Житиште је издвојила 1.050.000 динара. 

Додели уговора послодавцима који су остварили право на субвенције присуствовала је и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©