Влада Републике Француске одликовала некадашњег директора Млекопродукта Живанка Радованчева

Уторак, 14. мај 2019. год. - Влада Републике Француске одликовала је данас Живанка Радованчева, некадашњег директора и актуелног саветника компаније Млекопродукт у Зрењанину, ореденом за заслуге у области пољопривреде, који му је лично уручио амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони.

Свечаности у француској амбасади присуствовали су министри привреде Горан Кнежевић, државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, енергетике и рударства Александар Антић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, такође и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима.

Млекопродукт је једна од најстаријих компанија која се већ 70 година бави производњом сира и других производа од млека а од 2004. године је у саставу француске групације Bongrain, данас Savencia fromage & dairy, која је један од највећих прерађивача млека, други у Француској и четврти у свету.

 

Одржан 4. колегијум са начелницима инспекција

Понедељак, 13. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас четврти по реду редован састанак са начелницима и руководиоцима покрајинских и републичких инспекција на којем су након усвајања записника са претходног колегијума разматрани  извештаји о раду за претходни период и предочени подаци о броју извршених инспекцијских надзора, поднетим захтевима и предузетим и наложеним мерама за отклањање недостатака.

Одржана манифестација ``Европско село``у Зрењанину

Петак, 10. мај 2019. год. - Манифестација ``Европско село`` одржана је и ове године, осми пут по реду, на Тргу слободе у Зрењанину а учествовало је 28 школа и око 800 ученика са подручја Града Зрењанина. Ученици и наставници свих школа на својим штандовима представили су земље чланице Европске уније, њихову културу, обичаје и друга значајна обележја.

Након пријема у Градској кући који је градоначелник Зрењанина организовао за више представника Републике Србије и АП Војводине, дипломате, амбасадоре и представнике амбасада чланица ЕУ и којем је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, манифестацију на централном тргу у присуству великог броја учесника и посетилаца свечано је отворила директорка владине Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић. 

Манифестацију ``Европско село`` пре осам година покренула је школа из Томашевца и за сада је  јединствена у Србији, али постоји могућност да се прошири и на друге градове у Србији, како је најављено овом приликом.

 

 

 

Дан победе над фашизмом свечано обележен у Зрењанину

Четвртак, 9. мај 2019. год. - Полагањем венаца и цвећа на спомен обележја у спомен парку на Багљашу - спомен костурници бораца Црвене Армије и спомен обележју стрељаним родољубима и на споменик народном хероју Жарку Зрењанину, обележен је 9. мај, Дан победе над фашизмом у Другом светком рату. Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, амбасаде Руске Федерације, Команде гарнизона Војске Србије - касарна у Зрењанину и представници војних удружења и других установа, организација и политичких партија у присуству грађана, војске и ученика Зрењанинске гимназије. 

На платоу испред споменика народном хероју Жарку Зрењанину, где је одржана централна манифестација, присутнима се обратила начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и у свом говору, указујући на значај овог историјског датума за наш народ и нераскидиву везу са руским народом, одала почаст свим херојима и жртвама Другог светског рата и ослободиоцима од фашизма.

 Дан победе над фашизмом обележава се и као Дан Европе у знак сећања на почетак стварања Европске уније пет година касније.

Свечани пријем у амбасади Русије поводом Дана победе над фашизмом

 

   Среда, 8. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је синоћ свечаном пријему у амбасади Руске Федерације који је руски амбасадор Александар Чепурин одржао поводом великог и значајног празника 9. маја, Дана победе над фашизмом. 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©