Одржан трећи колегијум са инспекторима

Среда, 27. март 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас трећи редовни састанак са свим инспекцијама надлежним за Округ. Разматрани су извештаји о раду за претходни период са акцентом на реализацији планова рада и новина везаних за примену софтвера еИнспектора као и измена и допуна појединих закона. Презентовани су и подаци о раду еПисарнице са упутствима за ажурирање њеног рада и договорено отклањање појединих техничких проблема.

Дан сећања на жртве НАТО агресије обележен у Зрењанину

24. март 2019. год. - Комеморацијом, поменом и полагањем венаца на спомен обележје погинулима у ратним сукобима од 1991-1999. године, у Зрењанину је обележена 20- годишњица почетка агресије на СР Југославију. Венце су положиле делегације Гарнизона Војске Србије у Зрењанину, Средњобанатског управног округа и Града Зрењанина, чланови породица погинулих у ратним сукобима од 1991-1999, представници организације војних инвалида, војних пензионера, Савеза резервних војних старешина и чланови породица потомака и поштовалаца учесника ослободилачких ратова Србије од 1912 - 1918. године.

Присутнима на комеморативном скупу обратили су се потпуковник Никола Фатић, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и Бора Новаковић, оснивач Удружења потомака и поштовалаца учесника ослободилачких ратова Србије од 1912-1918. године.

{pgslideshow id=12|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

 

Амбасадор Руске Федерације посетио Зрењанин

Четвртак, 21. март 2019. год. - Његова екселенција амбасадор Руске Федерације у Србији Александар В. Чепурин посетио је данас Зрењанин и заједно са сарадницима био гост градоначелника Чедомира Јањића. Састанку у Градској кући присуствовали су и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, заменик и помоћници градоначелника и председник градске скупштине. Разговор се водио о различитим темама, нарочито о јачању економске сарадње уопште а посебно о сарадњи са руским градом Ногинском, са којим се Зрењанин побратимио. 

У склопу посете Зрењанину амбасадор Чепурин је посетио Народни музеј и обишао Кристалну дворану,  у којој ће се у јуну одржати Европско првенство у кошарци за жене.

 

У Сечњу отворена канцеларија за младе

Среда, 20. март 2019. год. - Поводом реализације пројекта ``Оснивање канцеларије за младе``који је започет почетком ове године у општини Сечањ као подршка иницијативама младих, данас је одржана завршна конференција. О значају овог пројекта на скупу су говорили председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, помоћник покрајинског секретара за спорт и омладину Драган Милић, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и координаторка пројекта Марија Аћимовић.

Поводом отварања истакнуто је да ће Канцеларија бити од помоћи младима у решавању њихових проблема као и реализацији идеја и иницијатива које ће допринети развоју општине Сечањ. Овај пројекат реализован је уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине.

Републичка и покрајинска влада доста улажу и раде на пољу унапређења политике за младе као и локалне самоуправе које такође подржавају активну политику за младе. У Средњобанатском управном округу све општине и град Зрењанин имају канцеларије за младе и подржавају њихов рад.

Конференција о студији развоја потенцијалних бањских локалитета у Војводини

Петак, 15. март 2019. год. - У великој сали Скупштине АП Војводине у Новом Саду одржана је Конференција под називом ``Презентација студија развоја педесет потенцијалних бањских локалитета на подручју Аутономне покрајине Војводине`` на којој су представљене студије израђене у складу са планом активности и програмом рада Покрајинског секретаријата за привреду и туризам за 2018. годину и које су презентовале свеобухватну анализу потенцијала природних лековитих фактора, лековите воде, блата, гаса и климе.

На основу тих студија на подручју Војводине препознато је педесет локалитета са лековитим потенцијалима, од којих се на подручју Средњобанатског управног округа налазе локације у четири насељена места: Лазарево, Торда, Нови Бечеј и Бања Русанда. Студије обухватају и истаживања која представљају основ за унапређење туристичких производа и услуга и основ за одржив и савремен развој туристичке понуде.

Конференцији је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, поред представника локалних самоуправа и других управних округа са територије АП Војводине.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©