Састанак начелника управних округа у Ваљеву

Петак, 24. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је данас још једном састанку Координације управних округа одржаног у Ваљеву, седишту Колубарског округа. Претежно се разговарало о активностима управних округа и појединим проблемима у њиховом раду. Једна од тема састанка односила се и на рад локалних самоуправа у вези преузетих обавеза у пројекту Владе Републике Србије на имлементацији и ажурирању Адресног регистра са посебним акцентом на успешност у реализацији појединих фаза пројекта.

Подршка младима у Житишту кроз пројекат ``Изабери своју будућност``

Четвртак, 23. мај 2019. год. - Канцеларија за младе општине Житиште, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Житиште, реализовала је данас последњу фазу пројекта Инфо дан ``Изабери своју будућност``. Присутним ученицима и њиховим родитељима професори шест средњих школа из Зрењанина и једне средње школе из Српске Црње представили су наставне програме и предности уписа различитих профила у њиховим школама. 

Скупу су се обратили и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, заменик председника општине Житиште Ђорђе Жужа, директорка основне школе ``Свети Сава``из Житишта, у чијим просторијама је представљен овај пројекат, а испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину присутне је поздравио заменик секретара Драган Милић.

Инфо дан ``Изабери своју будућност``, као подршка ученицима у циљу одабира одговарајуће средње школе у даљем образовању, претходно је одржан и у школама у Банатском Карађорђеву и Српском Итебеју.

Отворене ``Спортске игре младих 2019.`` у Зрењанину

Уторак, 21. мај 2019. год. - У Кристалној дворани у Зрењанину, у присуству великог броја деце и омладине, данас је свечано отворен ``Караван радости и пријатељства спортских игара младих``који се по трећи пут одржавају у овом граду. Отварању Игара присуствовали су начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура, руководилац Школске управе Снежана Олушки Влачић и генерални секретар Спортског савеза Зрењанина Вукосава Ђапић уз представнике спонзора овог такмичења Компанија Дунав осигурања и Кока-Коле, Поштанске штедиониоце, Електропривреде Србије, Телекома Србије и Подравке Србије.

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима у циљу промовисања здравог начина живота и пријатељства, у оквиру чега ће се након такмичења у државном финалу у Београду суперфинале одржати у Сплиту.

Зрењанински матуранти одиграли традиционални плес на Тргу слободе

   Петак, 17. мај 2019. год. - На зрењанинском Тргу слободе матуранти средњих школа одиграли су тачно у подне традиционални и популарни плес кадрил на музику Јохана Штаруса. Овим плесом, 12. годину по реду, матуранти симболично обележавају крај средњошколског образовања. Њих 1125, из девет зрењанинских средњих школа, и ове године су допринели да град Зрењанин заједно са другим градовима у Србији буде један од 47 градова Европе у којима су њихови вршњаци истовремено плесали кадрил.

Матуранте на зрењининском централном тргу поздравио је градоначелник Чедомир Јањић у присуству својих сарадника и начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић.

Одржана 52. седница Окружног штаба за ванредне ситуације

Среда, 15. мај 2019. год. - Начелница и командант Штаба за ванредне ситуације за Средњобанатски управни округ одржала је данас 52. седницу поводом најављених већих количина падавина у наредном периоду а ради разматрања стања водотокова на подручју Округа и предузимања превентивних и оперативних мера заштите од поплава у склопу јединственог система заштите и спасавања.

Након разматрања ситуације на терену, на територијама локалних самоуправа, донети су закључци којима је констатовано да је стање водотокова стабилно као и стање одбрамбених насипа дуж речних токова. Водостај на Тамишу је у режиму редовне одбране од поплава. Констатовано је да су све јединице локалних самоуправа одржале своје седнице штабова на којима је оцењено да се не очекују већи проблеми на терену као и да све оне у оквиру својих надлежности предузимају превентивне и оперативне мере бринући се о каналској мрежи, водоснабдевању, испумпавању воде и др.

На територијама општина идентификују се зоне ризика од поплава и од појаве унутрашњих вода те се предузимају адекватне мере. Истовремено, по налогу Министарства здравља и Покрајинског секретаријата за здравство, санитарна инспекција је у обавези да прати и информише надлежне у вези угрожености објеката под санитарним надзором, нарочито објеката за водоснабдевање, вртиће, школе, домове здравља као и да прати епидемиолошку ситуацију у сарадњи са Заводом за јавно здравље.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©