Конференција ``Дан инспектора Србије`` у Чачку

У Дому културе у Чачку, 25. априла 2019. године, одржана је конференција ``Дан инспектора Србије`` у оквиру друге Годишње скупштине Мреже инспектора Србије (МИНС), на којој су представљени резултати реформе инспекцијског надзора и активности на јачању инспекцијских служби у циљу јачања владавине права, унапређења пословног окружења и подстицања дијалога и сарадње инспекција, грађана и привреде.

Конференцији је присуствовало преко 750 инспектора из целе Србије којима су се обратили министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, председник МИНС-а Драгомир Пауновић и представници УСАИД- а, НАЛЕД-а и ЕБРД-а и подржали пројекат ``Јачање Мреже инспектора Србије``. Конференцији су присуствовали и представници Средњобанатског управног округа.

Српско-холандски бизнис форум ``Вода и енергија 2019``

Уторак, 23. април 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је данас Српско-холандском бизнис форуму ``Вода и Енергија 2019.`` у организацији Привредне коморе Србије и Амбасаде Краљевине Холандије, уз учешће представника компанија које су носиоци напредних технологија из области управљања водним ресурсима, заштите животне средине и енергије, а под покровитељством Министарства рударства и енергетике и Министарства заштите животне средине. 

 Форум, на којем су говорили холандски амбасадор, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и представници других министарстава, пружа могућност за брзо успостављање директне сарадње наших фирми са холандским партнерима и потенцијалним инвеститорима и финансијерима у области грађевинарства, инфраструктуре, енергетске ефикасности и заштите животне средине.

 

Дан Војске Србије обележен у зрењанинској касарни

Уторак, 23. април 2019. год. - Дан Војске Републике Србије који се обележава у знак сећања на почетак Другог српског устанка, 23. априла 1815. године, свечано је прослављен у зрењанинској касарни. Тим поводом делегације Команде за развој Банатске бригаде, Средњобанатског управног округа и Града Зрењанина положиле су венце на спомен бисту Светозара Марковића Тозе у кругу касарне, након чега је одржана и свечана академија у присуству бројних гостију, чланова породица погинулих, представника локалних самоуправа, верских заједница, културних, привредних и других јавних институција и удружења.

Ка бољој демографској будућности Србије

Уторак, 16. април 2019. год. - У свечаној сали Српске академије наука и уметности у Београду данас је одржана промоција књиге ``Ка бољој демографској будућности Србије``, на којој су говорили председник САНУ, академик Владимир Костић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, проф. др Славица Ђукић Дејановић и директорка Центра за демографска истраживања Института друштвених наука, проф. др Мирјана Рашевић. 

Промоцији књиге, која на прави начин указује на лоше стање демографије у Србији али и нуди предлоге за његово унапређење, присуствовали су и начелници свих управних округа, поред великог броја учесника. У име Средњобанатског управног округа презентацији књиге присуствовала је начелница Снежана Вучуревић.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©