Свечано отворен Српски културни центар у Морахалому

Понедељак, 8. јул 2019. год. - У познатој бањи Морахалом у Мађарској данас је свечано отворен Српски културни центар ``Коло``, који је ЕУ подржала са 3,2 милиона евра у оквиру ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија и у оквиру којег ће са српске стране границе, на Палићу, до наредне године бити изграђен Дом културе.

Скупу је присуствовао велики број високих званица из обе државе. У име Републике Србије на отварању Културног центра ``Коло``врпцу су пресекли генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар привреде Горан Кнежевић, у присуству председника Скупштине АПВ Иштвана Пастора, потпредседника покрајинске владе Ђорђа Милићевића и градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића. У име домаћина отварању је присуствовао министар иностарних послова Мађарске Петер Сијарто са представницима Министарства културе, мађарског Парламента  и градоначелника Морахалома. Догађају је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

Српски културни центар ``Коло``, који ће годишње организовати око 70 различитих програма, позоришних представа, концерата класичне музике, књижевних сусрета, фолклорних, дечјих и других догађаја, још више ће допринети проширењу међусобне сарадње две државе и зближавању наша два народа.

 

Обележен Дан устанка народа Србије у Другом светском рату

Понедељак, 8. јул 2019. год. - Полагањем венаца на споменик народном хероју Жарку Зрењанину јуче је у Зрењанину обележен 7. јул, Дан устанка народа Србије у Другом светском рату и почетак борбе против фашизма. Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, Војске Србије - Команде гарнизона Зрењанин и представници градског одбора СУБНОР-а. 

Одржан пети редовни састанак са инспекцијским службама

Четвртак, 4. јул 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас пети по реду редовни колегијум са руководиоцима инспекција. Након уводног дела и усвајања записника са претходног колегијума, разматрани су извештаји о раду за протекли период као и остале активности које су инспектори имали, укључујући присуствовање едукацијима и семинарима којих је у току маја и јуна било у већем броју. Такође је констатовано и редовно функционисање еПисарнице и предочени подаци о односу евидентираних одн. предмета у раду и окончаних одн. архивираних предмета. Најављене су још неке активности за наредни период и уважени поједини захтеви за додатно уређење  канцеларија у циљу побољшања услова рада инспектора.

 

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао техничко-тактичком збору добровољних ватрогасних друштава у Зрењанину

Уторак, 2. јул 2019. год. - Потпредседник Владе РС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, након пријема у Градској кући Зрењанина, присуствовао је данас на Тргу слободе техничко-тактичком збору добровољних ватрогасних друштава и њиховој заједничкој показној вежби са ватрогасно-спасилачким батаљоном Зрењанин у пратњи градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, његових сарадника и начелнице Средњобанатрског управног округа Снежане Вучуревић.  

На смотри на којој је учествовало више од 300 чланова оперативних јединица ДВД и 150 чланова подмладка, приказана су ватрогасна возила и остала пратећа опрема добровољних варогасних друштава и Сектора за ванредне ситуације МУП Републике Србије који су заједно извели четири показне вежбе и тако приказали способност и обученост јединица за спашавање из објекта, евакуацију угрожених лица и пружање хитне медицинске помоћи.

Функционисање 23 добровољна ватрогасна друштва на територији Града Зрењанина која окупљају 2400 чланова, доказ су значаја добровољног ватрогаства које оно традиционално има у овој средини.

 

 

 

Начелница округа присуствовала пријему поводом Дана независности Републике Белорусије

Петак, 28. јун 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је 27. јуна пријему који је поводом Дана независности Републике Белорусије организовао изванредни и опуномоћени Амбасадор Белорусије у Србији Валериј Бриљов. Пријему је присуствовала председница Скупштине Маја Гојковић, представници Владе и Војске Републике Србије и диполоматског кора, градоначелници и истакнути културни и научни радници, свештенство, представници разних удружења, организација и друге угледне званице. Овом манифестацијом потврђена је добра сарадња и позитиван развој белоруско-српских односа у различитим областима, укључујући и значајне историјске догађаје.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©