Свечани пријем у амбасади Русије поводом Дана победе над фашизмом

 

   Среда, 8. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је синоћ свечаном пријему у амбасади Руске Федерације који је руски амбасадор Александар Чепурин одржао поводом великог и значајног празника 9. маја, Дана победе над фашизмом. 

Амбасадор Белгије посетио Зрењанин

Среда, 8. мај 2019. год. - Његова екселенција амбасадор Краљевине Белгије у Србији Кунрад Адам посетио је данас Зрењанин и са члановима своје делегације присуствовао радном састанку са градоначелником Зрењанина и његовим сарадницима којем је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић. 

Амбасадор Белгије у пратњи својих домаћина посетио је зрењанински Народни музеј а затим и погоне белгијске компаније ``Т4Б``, која је пре годину дана започела производњу у индустријској зони ``Југоисток``и том приликом пренео утиске белгијског инвеститора о доброј сарадњи са локалном самоуправом и задовољство квалификацијама запослених радника.

Министар рада Зоран Ђорђевић посетио Зрењанин

Уторак, 7. мај 2019. год. - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић боравио је у радној посети Граду Зрењанину. Након радног састанка са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима, којем су присуствовали начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, посланица у Скупштини АП Војводине Стојанка Лекић, директорка Центра за социјални рад у Зрењанину Оливера Лисица и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Јелена Драгић, министар Ђорђевић посетио је и Центар за социјални рад и упознао се с њиховим радом и активностима и којом приликом су размењене битне информације.

Тема разговора била је и обнова зграде зрењанинског Центра за социјали рад, која је у приличној мери руинирана, и препорука министра да се уз подршку Града и Центра аплицира за средства код Канцеларије за јавна улагања.

У Житишту спроведен пројекат ``Коцка људских права``

Понедељак, 6. мај 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је свечаном отварању изложбе CUBE - Коцка људских права у основној школи ``Свети Сава`` у Житишту, која је у сарадњи са образовном академијом Raoul Wallenberg из Стокхолма и уз подршку Шведског Института спровела ``Пројекат CUBE II - Свако може да учини промену``.

Тема изложбе коју су припремили ученици са наставницима и представницима Центра за развој културе дечјих права је осамнаести члан Декларације о људским правима - Слобода мисли, савести и вероисповести.

Свечаности која је одржана у холу школе присуствовали су заменик амбасадора Шведске у Србији Joachim Waern заједно са сарадницима, представници локалне самоуправе Житиште и представници основних школа са територије општине Житиште.

Осим у Србији, пројекат се спроводи и у бројним школама и градовима Шведске, у Будимпешти, Мадриду, Паризу и Њујорку.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©