Одржана четврта седница Савета Средњобанатског управног округа

Четвртак, 8. август 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас четврту седницу Савета управног округа у општини Нова Црња у складу са годишњим планом и програмом рада Савета. Основна тема седнице којој су присуствовали председници и представници свих средњобанатских локалних самоуправа као и представници полицијске управе била је процена безбедносне ситуације за време одржавања предстојећих великих манифестација: ``Пиле фест``у Житишту, ``Госпојина 2019`` у Новом Бечеју и ``Дани пива 2019`` у Зрењанину. Констатовано је да ће Полицијска управа у сарадњи са организаторима манифестација као и претходних година извршити процену ризика и предузети све мере да безбедност грађана у свим сегментима буде у потпуности осигурана. Општој безбедности допринеће и надлежне инспекције својим појачаним контролама правних субјеката и лица која ће непосредно вршити промет хране и пића.

Савет округа је такође разматрао и питања везана за реализацију закључака са састанка локалних самоуправа са министарком Зораном Михајловић којим су председници општина преузели обавезу у реализацији пројеката реконструкције и ревитализације путне инфраструктуре на територијама својих локалних заједница.

На крају седнице чланови Савета су се сагласили да ће наставити са добром сарадњом и пружањем подршке у решавању заједничких проблема.

Обележен Дан сећања на страдале и прогнане у акцији ``Олуја``

Понедељак, 5. август 2019. год. - Испред манастира Крушедол на Фрушкој Гори јуче је одржана централна манифестација посвећена сећању на све страдале и прогнане Србе у хрватској акцији ``Олуја``, извршеној пре 24 године. Присуствовали су председник Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и други високи званичници Републике Србије и Републике Српске, прогнани Срби и бројни грађани.

Манифестација под именом ``Олуја је погром`` почела је минутом ћутања за све страдале, а парастос жртвама ``Олује``служио је патријарх српски Иринеј на платоу исперед манастира Крушедол.

Догађају је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић заједно са начелницима других управних округа.

 

 

 

Договор о реализацији пројеката путне инфраструктуре у Средњобанатском управном округу

Петак, 2. август 2019. год. - У седишту Средњобанатског управног округа одржан је радни састанак са представницима локалних самоуправа којем је присустрвовао и саветник потпредседнице Владе и министарке за урбанизам, саобраћај и инфраструктуру Зоране Михајловић, Слободан Климента. Састанку су присуствовали начелница Округа Снежане Вучуревић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, председник општине Житиште Митар Вучуревић и Нове Црње Владимир Бракус и други представници локалних управа.

Циљ састанка је био договор о реализацији закључака донетих на састанку са министарком Михајловић одржаним почетком априла у Зрењанину.

Општина Житиште и НСЗ заједничким средствима помогли отварање нових радних места

Понедељак, 29. јул 2019. год. - У општини Житиште данас је организована додела Уговора послодавцима који су остварили право за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима путем Јавног позива који су заједничким средствима расписале општина Житиште и Национална служба за запошљавање. Од укупно 2.000.000 динара која су намењена за субвенционисање 10 нових радних места, општина Житиште је издвојила 1.050.000 динара. 

Додели уговора послодавцима који су остварили право на субвенције присуствовала је и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

Ниви командант Банатске бригаде преузео дужност

Четвртак, 11. јул 2019. год. - У зрењанинској касарни ``Народни херој Светозар Марковић Тоза`` свечано је обављена примопредаја дужности команданта Команде за развој Банатске бригаде. Нови командант, потпуковник Александар Дедић преузео је дужност од потпуковника Томице Васовића, који је ту функцију обављао привремено. Примопредају је извршио заменик команданта Команде за обуку - бригадни генерал Јелесије Радивојевић, који је поздравио присутне госте, представнике Града Зрењанина, локалних самоуправа, Средњобанатског управног округа, официре и војнике и представнике других установа и институција и новом команданту пожелео успех у раду, личну и породичну срећу.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©