Ниви командант Банатске бригаде преузео дужност

Четвртак, 11. јул 2019. год. - У зрењанинској касарни ``Народни херој Светозар Марковић Тоза`` свечано је обављена примопредаја дужности команданта Команде за развој Банатске бригаде. Нови командант, потпуковник Александар Дедић преузео је дужност од потпуковника Томице Васовића, који је ту функцију обављао привремено. Примопредају је извршио заменик команданта Команде за обуку - бригадни генерал Јелесије Радивојевић, који је поздравио присутне госте, представнике Града Зрењанина, локалних самоуправа, Средњобанатског управног округа, официре и војнике и представнике других установа и институција и новом команданту пожелео успех у раду, личну и породичну срећу.

Свечано отворен Српски културни центар у Морахалому

Понедељак, 8. јул 2019. год. - У познатој бањи Морахалом у Мађарској данас је свечано отворен Српски културни центар ``Коло``, који је ЕУ подржала са 3,2 милиона евра у оквиру ИНТЕРРЕГ-ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија и у оквиру којег ће са српске стране границе, на Палићу, до наредне године бити изграђен Дом културе.

Скупу је присуствовао велики број високих званица из обе државе. У име Републике Србије на отварању Културног центра ``Коло``врпцу су пресекли генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар привреде Горан Кнежевић, у присуству председника Скупштине АПВ Иштвана Пастора, потпредседника покрајинске владе Ђорђа Милићевића и градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића. У име домаћина отварању је присуствовао министар иностарних послова Мађарске Петер Сијарто са представницима Министарства културе, мађарског Парламента  и градоначелника Морахалома. Догађају је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

Српски културни центар ``Коло``, који ће годишње организовати око 70 различитих програма, позоришних представа, концерата класичне музике, књижевних сусрета, фолклорних, дечјих и других догађаја, још више ће допринети проширењу међусобне сарадње две државе и зближавању наша два народа.

 

Обележен Дан устанка народа Србије у Другом светском рату

Понедељак, 8. јул 2019. год. - Полагањем венаца на споменик народном хероју Жарку Зрењанину јуче је у Зрењанину обележен 7. јул, Дан устанка народа Србије у Другом светском рату и почетак борбе против фашизма. Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, Војске Србије - Команде гарнизона Зрењанин и представници градског одбора СУБНОР-а. 

Одржан пети редовни састанак са инспекцијским службама

Четвртак, 4. јул 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас пети по реду редовни колегијум са руководиоцима инспекција. Након уводног дела и усвајања записника са претходног колегијума, разматрани су извештаји о раду за протекли период као и остале активности које су инспектори имали, укључујући присуствовање едукацијима и семинарима којих је у току маја и јуна било у већем броју. Такође је констатовано и редовно функционисање еПисарнице и предочени подаци о односу евидентираних одн. предмета у раду и окончаних одн. архивираних предмета. Најављене су још неке активности за наредни период и уважени поједини захтеви за додатно уређење  канцеларија у циљу побољшања услова рада инспектора.

 

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао техничко-тактичком збору добровољних ватрогасних друштава у Зрењанину

Уторак, 2. јул 2019. год. - Потпредседник Владе РС и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, након пријема у Градској кући Зрењанина, присуствовао је данас на Тргу слободе техничко-тактичком збору добровољних ватрогасних друштава и њиховој заједничкој показној вежби са ватрогасно-спасилачким батаљоном Зрењанин у пратњи градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, његових сарадника и начелнице Средњобанатрског управног округа Снежане Вучуревић.  

На смотри на којој је учествовало више од 300 чланова оперативних јединица ДВД и 150 чланова подмладка, приказана су ватрогасна возила и остала пратећа опрема добровољних варогасних друштава и Сектора за ванредне ситуације МУП Републике Србије који су заједно извели четири показне вежбе и тако приказали способност и обученост јединица за спашавање из објекта, евакуацију угрожених лица и пружање хитне медицинске помоћи.

Функционисање 23 добровољна ватрогасна друштва на територији Града Зрењанина која окупљају 2400 чланова, доказ су значаја добровољног ватрогаства које оно традиционално има у овој средини.

 

 

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©