Трећи Пољопривредни сајам у Јаши Томићу

Септембар 2019. год. - На трећем по реду Сајму пољопривреде у Јаши Томићу који је одржан у недељу 29. септембра успешно су  промовисани пољопривредни потенцијали општине Сечањ и читавог Средњобанатског округа. Учествовао је велики број излагача пољопривредне опреме и машина, пољопривредних производа, меда и пчелињих производа, семена и ђубрива као и осигуравајућих кућа и банака које су промовисале своје услуге. Сајам је отворио помоћник министра пољоприврде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић у присуству домаћина, председника општине Сечањ Предрага Рађеновића, начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић и бројних званица и гостију. 

Сајам је одржан под покровитељством општине Сечањ и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Начелница округа у посети Севернобанатском управном округу

Субота, 21. септембар 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић  обишла је данас традиционалну кикиндску манифестацију ``Дани лудаје`` и била гост начелника Севернобанатског управног округа Николе Лукача на пријему којем су присуствовали начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић и аташе за културу амбасаде Руске Федерације у Србији Денис Круглов. 

У Зрењанину се одржава Сајам привреде ``ЗрБизНет``

Четвртак, 19. септембар 2019. год. - У зрењанинској Хали ``Медисон`` у периоду од 19. до 21. септембра одржава се трећи пут по реду Међународна привредна манифестација ``ЗрБизНет``у организацији Града Зрењанина, Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије - Послодавци Зрењанина. Овогодишњу манифестацију отворио је председник покарјинске владе Игор Мировић у присуству великог броја високих званица, представника организатора сајма, привредника и посетилаца, којој је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

Тема овогодишњег сајма је подршка дигитализацији, дигиталној трансформацији, женском предузетништву и промоција занимања, чему ће свој допринос дати око 200 домаћих и страних излагача који ове године учествују на овој значајној привредној манифестацији.

У Зрењанину обележена слава свих ватрогасаца и спасилаца

Уторак, 17. септембар 2019. год. - Припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона и Одељења за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у Зрењанину свечано су данас у храму Светог Николаја на Зеленим пољу обележили своју крсну славу, заштитницу ватрогасаца, Пресвету Богородицу Неопалиму, познату и као Несагорива купина. У Храму је пресечен славски колач и одржана служба. Свечаном догађају присуствовала је начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

 

Директорка Управе за ветерину обишла жариште афричке куге свиња у општини Житиште

Петак, 13. септембар 2019. год. - Вршилац дужности директора Управе за ветерину Емина Милакара обишла је данас општину Житиште и насељено место Српски Итебеј које је дан раније решењем Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде проглашено за заражено подручје од заразне болести афричке куге свиња у полупречнику од 3 километра од жаришта, којем припада и место Нови Итебеј, с обзиром да је након пријаве и сумње болест претходно потврђена лабораторијским налазима. Истим решењем проглашено је и угрожено подручје у полупречнику од 10 километара од жаришта.

    Пре обиласка зараженог подручја в.д. директорка Емина Милакара одржала је састанак са председником општине Житиште Митром Вучуревићем и његовим замеником, директором Ветеринарског специјалистичког института у Зрењанину др Дарком Бошњаком, начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић и директором ЈКП ``Екос`` из Житишта и тада посебно похвалила брзу и ефикасну реакцију локалних самоуправа и Округа који је хитно организовао заједнички састанак у циљу предузимања превентивних и осталих неопходних мера којима је болест стављена под контролу. Она је такође истакла важност добре сарадње јединица локалних самоуправа и Округа и њихову подршку ветеринарској инспекцији и Институту и још једном указала на неопходност даљег спровођења свих наложених мера на сузбијању и искорењивању афричке куге свиња.

       У зараженом подручју спроводе се све прописане мере и врши строга контрола терена у циљу забране премештања и превоза свиња путевима, уз помоћ полицијских патрола.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©