Начелница округа одржала колегијум са руководиоцима инспекција

 

 

 

 

 

 

 Среда, 16. октобар 2019. год. - Начелница Снежана Вучуревић одржала је данас у седишту Средњобанатског управног округа редован радни састанак са руководиоцима инспекција надлежних за подручје Округа. На колегијуму су разматрани месечни извештаји о раду инспекција са подацима о броју извршених редовних и ванредних надзора, предузетим мерама и њиховом извршењу. Функционисање електронске писарнице и договор о побољшању услова рада, такође су били тема овог колегијума. Процене руководилаца инспекција су да ће до краја године бити остварени планови и реализовани утврђени радни циљеви за текућу годину.

Министар Ружић са начелницима управних округа у Зрењанину

Среда, 9. октобар 2019. год. - Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, у пратњи најближих сарадника, данас је био у посети Средњобанатском управном округу где је у Барокној сали Градске куће одржао заједнички састанак са начелницима свих управних округа у Републици Србији и члановима Координационе комисије за инспекцијски надзор, којима је ово била 29. по реду редовна седница. У седишту Округа министар Ружић је посебно разговарао са начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић, као домаћином скупа, а касније и са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем. 

Отварајући скуп начелница управног округа Снежана Вучуревић пожелела је добродошлицу учесницима састанка и посебно истакла добру сарадњу са Министарством и министром Ружићем који је од самог почетка показао велико разумевање за проблеме функционисања округа и инспекција. Начелница Вучуревић је и укратко презентовала основне карактеристике и потенцијале развоја Средњобанатског управног округа и свих локалних самоуправа које му припадају.

Главна тема заједничког састанка односила се на Акциони план за запошљавање инспектора, који је Влада Србије усвојила у августу а на основу претходних анализа којима је утврђено да Србији недостаје 1.272 инспектора, само Војводини око 210, а Средњобанатском управном округу 21 инспектор. Зато је, по речима министра Ружића, одлучено да се ускоро крене са новим запошљавањем у целој Србији имајући на уму чињеницу да то није трошак за државу већ инвестиција у бољу контролу којом се сузбија сива економија и буни државни буџет.

Остале теме састанка односиле су се на стручно усавршавање запослених у систему државне управе али и службеника у јединицама локалне самоуправе, и на нови Закон о територијалној организацији који ће након усвајања омогућити прецизно дефинисање назива насељених места и катастарских општина.

Састанак са Радним телом за родну равниправност

Уторак, 8. октобар 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас још један редован састанак са чланицама Радног тела за родну равноправност које су у својим локалним заједницама задужене за питања родне равноправности и унапређења положаја жена. Тема састанка односила се на предстојеће активности везане за обележавање Међународног дана сеоских жена који се сваке године обележава 15. окробра и спровођење кампање ``16 дана активизма против насиља над женама`` која ће бити реализована у децембру.

 

Међународна конференција ``Жене лидери и одрживи развој - истински равноправне``

Петак, 4. октобар 2019. год. - У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  од 2. до 3. октобра у хотелу ``Хајат``у Београду одржана је Међународна конференција ``Жене лидери и одрживи развој - истински равноправне``, коју је свечано отворио министар спољних послова Ивица Дачић. Циљ Конференције која је окупила велики број званичника из целог света је успостављање сарадње између жена лидера из других земаља са женама лидерима из Републике Србије и земаља Балкана, размена искустава и примера добре праксе као и афирмација доприноса које жене на руководећим местима пружају у остваривању Циљева одрживог развоја Уједињених нација.

 

 

 

 

 

 

 

На дводневној конференцији којој је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, одржано је више панела на различите теме: ``Жене лидери-прошлост, садашњост и будућност``, ``Економско оснаживање жена-свет без сиромаштва``, ``Превенција и спречавање насиља над женама и сузбијање појаве трговине женама``, ``Родни стереотипи и представљање жена у медијима`` и ``Жене и породица``. У склопу Конференције организована је и изложба о знаменитим женама Србије као и свечано потписивање билатералних меморандума о сарадњи.

Обележен 2. октобар, Дан ослобођења Зрењанина у Другом светском рату

Среда, 2. октобар 2019. год. - Свечаном академијом у Барокној сали Градске куће и полагањем венаца на споменик Жарку Зрењанину и спомен обележје борцима Црвене армије на Багљашу, обележен је 2. октобар, 75. годишњица од ослобођења Зрењанина у Другом светском рату.

Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, амбасаде Руске Федерације у Србији, Града Зрењанина, Војске Србије - Команде гарнизона Зрењанин, градског одбора СУБНОР-а и Српске народне странке.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©