Нови Бечеј добио канцеларију Привредне коморе Будимпеште

Понедељак, 18. новембар 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је данас свечаном отварању Информационе канцеларије трговинске и индустријске коморе Будимпеште у Новом Бечеју. Канцеларију је званично отворио председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић у присуству начелника Севернобанатског и Јужнобачког управног округа, представника Привредне коморе Војводине, локалних самоуправа, удружења занатлија и гостију из Мађарске, представника Привредне коморе Будимпеште, заслужних за успостављање оваквог вида сарадње Србије и Мађарске.

Информативна канцеларија ће олакшати економску сарадњу са локалним самоуправама и привредницима као и успостављање и развој политичке, културне, туристичке и свеобухватне сарадње српске и мађарске стране.

 

Дан ослобођења града у Првом светском рату

17. новембар 2019. год. - Низом дешавања и полагањем венаца на спомен обележја личностима и догађајима из Првог светског рата свечано је обележена 101. годишњица ослобођења Зрењанина. Централна свечаност обележавања Дана ослобођења у Првом светском рату и Празника града одржана је на Тргу слободе, где су након химне Републике Србије коју је извео хор Музичке школе ``Јосиф Маринковић``положени венци на споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу.

У име Средњобанатског управног округа венац је положила начелница Снежана Вучуревић са сарадницама, представници Градске управе, Команде за развој банатске бригаде - гарнизона Војске Србије у Зрењанину, Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920, Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца, Удружења чланова и пријатеља Матице Српске и покрета ``Светозар Милетић``, Организације ``Светосавље``, Одбора за обнову споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу као и представници странака.

У склопу свечаног обележавања Празника града, на Тргу је служен помен и одржан краћи уметнички програм након чега је у Народном музеју отворена изложба ``Портрети народног краља у уметничким делима у прошлости и садашњости``. У вечерњим часовима у Културном центру Зрењанина одржана је Свечана академија и концерт Војног оркестра и хора ``Станислав Бинички``.

 

Председник Владе Републике Српске посетио Зрењанин

Петак, 15. новембар 2019. год. - Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф председништва РС у Србији Млађен Цицовић посетили су данас Зрењанина и учествовали на радном састанку са градоначелником Зрењанина и његовим сарадницима. Састанку који је одржан у сали Градског већа присуствовала је начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић.

Са домаћинима и зрењанинским привредницима гости из Републике Српске разменили су искуства и разговарали о даљој сарадњи и економском развоју а у склопу посете обишли су Народно позориште и присуствовали манифестацији која се традиционално одржава по називом ``Дрина, река која спаја, а не раздваја``.

 

Команда за развој банатске бригаде обележила свој празник

Петак, 15. новембар 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић присуствовала је данас Свечаној академији у касарни ``Народни херој Светозар Марковић Тоза`` у Зрењанину поводом обележавања Дана Команде за развој банатске бригаде. Поред високих војних старешина свечаности је присуствовао и велики број личности из јавног живота, представници градских власти и других институција, као и ученици завршних разреда средњих школа са подручја Средњобанатског управног округа за које је организован ``Дан отворених врата`` са приказом наоружања и техничке опреме Војске Србије.

 

 

Обележен Дан примирја у Првом светском рату у Зрењанину

Понедељак, 11. новембар 2019. год. - Дан примирја у Првом светском рату обележен је данас у Зрењанину полагањем венаца на спомен плочу пуковнику Драгутину Ристићу-Бригадиру и ослободиоцима града у Првом светском рату, у холу Градске куће. Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, Команде банатске бригаде Зрењанин и градског одбора Покрета обнове Краљевине Србије. У име Округа венац је положила начелница Снежана Вучуревић са сарадницима.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©