Међународна конференција ``Жене лидери и одрживи развој - истински равноправне``

Петак, 4. октобар 2019. год. - У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  од 2. до 3. октобра у хотелу ``Хајат``у Београду одржана је Међународна конференција ``Жене лидери и одрживи развој - истински равноправне``, коју је свечано отворио министар спољних послова Ивица Дачић. Циљ Конференције која је окупила велики број званичника из целог света је успостављање сарадње између жена лидера из других земаља са женама лидерима из Републике Србије и земаља Балкана, размена искустава и примера добре праксе као и афирмација доприноса које жене на руководећим местима пружају у остваривању Циљева одрживог развоја Уједињених нација.

 

 

 

 

 

 

 

На дводневној конференцији којој је присуствовала и начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, одржано је више панела на различите теме: ``Жене лидери-прошлост, садашњост и будућност``, ``Економско оснаживање жена-свет без сиромаштва``, ``Превенција и спречавање насиља над женама и сузбијање појаве трговине женама``, ``Родни стереотипи и представљање жена у медијима`` и ``Жене и породица``. У склопу Конференције организована је и изложба о знаменитим женама Србије као и свечано потписивање билатералних меморандума о сарадњи.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©