Подршка локалним самоуправама у спровођењу политика и мера социјалне заштите

Среда, 4. септембар 2019. год. - У организацији Сталне конференције градова и општина, Покрајинског и Републичког завода за социјалну заштиту и Средњобанатског управног округа, данас је у Зрењанину, у Мултимедијалној сали  Градске куће, одржана регионална радионица/окружни семинар ``Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе``коју реализује СКГО уз подршку Владе Швајцарске. Учесници скупа били су представници Града Зрењанина и свих  општина са подручја Округа који су доносиоци одлука и раде на пословима социјалне заштите у својим локалним заједницама.

Након уводног обраћања начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић, учесницима радионице презентован је нормативни оквир који уређује обавезе и одговорности јединица локалне самоуправе у обезбеђивању социјалне заштите као и актуелни показатељи развијености и праксе на локалном нивоу у спровођењу политика и мера социјалне заштите са посебним освртом на реализацију наменских трансфера и веће међуопштинске сарадње у циљу увећања капацитета за развој социјалних услуга на нивоу локалних заједница.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©