Одржана четврта седница Савета Средњобанатског управног округа

Четвртак, 8. август 2019. год. - Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас четврту седницу Савета управног округа у општини Нова Црња у складу са годишњим планом и програмом рада Савета. Основна тема седнице којој су присуствовали председници и представници свих средњобанатских локалних самоуправа као и представници полицијске управе била је процена безбедносне ситуације за време одржавања предстојећих великих манифестација: ``Пиле фест``у Житишту, ``Госпојина 2019`` у Новом Бечеју и ``Дани пива 2019`` у Зрењанину. Констатовано је да ће Полицијска управа у сарадњи са организаторима манифестација као и претходних година извршити процену ризика и предузети све мере да безбедност грађана у свим сегментима буде у потпуности осигурана. Општој безбедности допринеће и надлежне инспекције својим појачаним контролама правних субјеката и лица која ће непосредно вршити промет хране и пића.

Савет округа је такође разматрао и питања везана за реализацију закључака са састанка локалних самоуправа са министарком Зораном Михајловић којим су председници општина преузели обавезу у реализацији пројеката реконструкције и ревитализације путне инфраструктуре на територијама својих локалних заједница.

На крају седнице чланови Савета су се сагласили да ће наставити са добром сарадњом и пружањем подршке у решавању заједничких проблема.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©