Дан победе над фашизмом свечано обележен у Зрењанину

Четвртак, 9. мај 2019. год. - Полагањем венаца и цвећа на спомен обележја у спомен парку на Багљашу - спомен костурници бораца Црвене Армије и спомен обележју стрељаним родољубима и на споменик народном хероју Жарку Зрењанину, обележен је 9. мај, Дан победе над фашизмом у Другом светком рату. Венце су положиле делегације Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, амбасаде Руске Федерације, Команде гарнизона Војске Србије - касарна у Зрењанину и представници војних удружења и других установа, организација и политичких партија у присуству грађана, војске и ученика Зрењанинске гимназије. 

На платоу испред споменика народном хероју Жарку Зрењанину, где је одржана централна манифестација, присутнима се обратила начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и у свом говору, указујући на значај овог историјског датума за наш народ и нераскидиву везу са руским народом, одала почаст свим херојима и жртвама Другог светског рата и ослободиоцима од фашизма.

 Дан победе над фашизмом обележава се и као Дан Европе у знак сећања на почетак стварања Европске уније пет година касније.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©