МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ И МИНИСТРИ ВАЊА УДОВИЧИЋ И ГОРАН КНЕЖЕВИЋ ПОСЕТИЛИ СРЕДЊОБАНАТСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Уторак, 2. април 2019. год. - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар привреде Горан Кнежевић посетили су данас Зрењанин. На почетку посете обишли су радове на изградњи обилазног пута око Зрењанина, где су их дочекали начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који су затим заједно обишли и градски стадион који је у фази реконструкције.

 

 

 

 

 

 

Након обиласка градилишта у Градској кући Града Зрењанина одржан је заједнички радни састанак министара са начелницом Средњобанатског управног округа Снежаном Вучуревић и председницима општина Сечањ, Житиште, Нова Црња и Нови Бечеј, којем су присуствовали и државни секретари и помоћници министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, министра омладине и спорта и директори јавних предузећа ``Путеви Србије``, ``Инфраструктуре железнице Србије``, ``Србија воза``, ``Србија карго``, Коридори Србије, Грађевинске дирекције Србије, Републичког геодетског завода, Агенције за управљање лукама и Института за путеве.  Разговарало се о инфраструктурним пројектима, развоју путне и комуналне инфраструктуре и озакоњењу објеката, као и о спортским пројектима чија реализација је у току у циљу детектовања проблема и њиховог решавања у најкраћем року.

Посебан радни састанак министара и њихових сарадника одржан је и са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и представницима градске управе.

У изјави за медије након састанака потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић рекла је да ће у путну инфраструктуру Средњобанатског управног округа у 2019. години бити уложено 2.5 милијарде динара из државног буџета те да ће се одмах почети са припремом пројектне документације.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©