Промоција партнерства за отворену управу у локалним срединама

Среда, 20. септембар 2017. год.- У Мултимедијалној сали Градске куће Зрењанина одржана је радионица Партнерства за отворену управу у локалним срединама и представљен Модел акционог плана. Уводну реч одржали су Иван Бошњак, државни секретар министарства државне управе и локлане самоуправе, Катрин Габриел, виша саветница за питања јавне управе Мисије ОЕBS у Србији и Павле Димитријевић, из Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА), док су о Моделу акционог палана и онкретним решењима и примерима добре праксе говорили Драгана Брајовић из Министарства државне управе и локалне самоуправе и Данијела Божовић и Иван Радојевић из ЦРТЕ.

Радионици су присуствовали представници Средњобанатског управног округа са начелницом Снежаном Вучуревић и представници локалних самоуправа, Града Зрењанина, Панчева, Новог Сада, општине Сечањ као и представници цивилног сектора.

Партнерство за отворену управу је мултилатерална иницијатива чији је циљ да осигура онкретан напредак на подручју транспарентности и отворености рада јавне управе, укључивања и оснаживања грађана и цивилног друштва, борбе против корупције те коришћење нових технологија за побољшање квалитета услуга које јавна управа пружа грађанима.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©