Почела реализација Програма за наводњавање у Међи, у општини Житиште

Среда, 16. август 2017. год. - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић у пратњи градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, председника општине Житиште Митра Вучуревића, председника општине Сечањ Предрага Рађеновића, начелнице Средњобанатског управног округа Снежане Вучуревић и директора ЈВП ``Воде Војводине``, обишли су радове на каналској мрежи за наводњавање у Међи, у општини Житиште. Радови се одвијају у оквиру националног програма који спроводи Влада Републике Србије, а финансирани су из Програма за наводњавање, из Абу Даби фонда. 

У Међи се ради први пројекат од укупно 11, колико ће их бити у Војводини, и који предвиђа изградњу двонаменског канала, за одводњавање и наводњавање, дугог 17 километара. У Средњобанатском округу ради се на још два двонаменска канала, у Српском Итебеју и Јанков мосту.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©