Одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације

Четвртак, 3. август 2017. год. - Данас је у седишту Округа одржана 41. седница Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа, на којој је разматрано предузимање превентивних и оперативних мера у циљу заштите становништва и материјалних добара од екстремно високих температура у летњем периоду, на територији Округа. 

На крају седнице је закључено да се свим локалним самоуправама на територији Округа наложи предузимање свих неопходних превентивних и оперативних мера да би се превазишла ситуација настала услед екстремно високих температура и могуће последице свеле на минимум. У циљу спречавања појаве пожара на отвореном простору, преко средстава јавног информисања, треба апеловати да се грађани придржавају прописа, којима је забрањено паљење ватре на отвореном као и да у случају појаве мањих пожара на отвореном, грађани хитно обавесте надлежну службу на телефон 193.

Закључком је апеловано и на све надлежне службе које учествују у наведеним активностима (здравство, комуналне службе, ветеринарска служба, шумска управа и др.) да све своје капацитете усмере на брже и ефикасније превазилажење настале ситуације док је послодавцима и запосленима скренута пажња на поштовање Смерница за безбедан и здрав рад на отвореном при високим температурама, које је упутило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©