Упозорење РХМЗ и Одељења за ванредне ситуације у Зрењанину због високих температура

Понедељак, 10. јул 2017. год. - На основу упозорења које је Републички хидрометеоролошки завод издао због екстремно високих температура у наредним данима, Сектор за ванредне ситуације, Одељење за ванредне ситуације у Зрењанину, издало је упутство командантима свих штабова за ванредне ситуације на подручју Средњобанатског управног округа о предузимању неопходних мера у циљу сузбијања последица високих температура:

- У циљу спречавања појаве пожара на отвореном, апелује се да се грађани придржавају прописа којима се забрањује употреба ватре на отвореном, паљење стрњике и сл.

- Обезбедити цистерне са водом за пиће и лоцирати их на местима где је највећа фреквенција људи, о чему ће грађани бити обавештени преко средстава јавног информисања;

- Појачати рад здравствених служби обезбеђивањем довољног броја патронажних екипа;

- Формирати оперативни тим који ће координирати рад свих служби које партиципирају у наведеним активностима.

Извештаји о предузетим активностима као и додатне информације могу се добити преко Оперативног центра позивом на број 112 или на телефон број 1985.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©