Одржана друга седница Савета управног округа

Петак, 1. март 2013. год. - У седишту Средњобанатског управног округа данас је одржана друга седница Савета управног округа, коју је начелник Душан Шијан сазвао с обзиром на актулне догађаје везане за исправност млека и сточне хране а за чију контролу су надлежне инспекције Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Досадашње контроле исправности кукуруза, сточне хране и млека у погледу дозвољених вредности афлатоксина у њиховом саставу, рађене од стране фитосанитарне и ветеринарске инспекције, показале су да није било већих одступања од важећих правилника као и да је млеко које се налази у продаји безбедно за употребу, истакао је начелник округа Душан Шијан. Даљи ток седнице односио се на изношење утисака поводом посете делегације Зрењанина и округа Руској федерацији, Москви и Ногинску, и давање предлога о начину успостављања привредне сарадње општина Средњобанатског управног округа са привредницима Ногинска. Са овим градом у московској области договорено је и братимљење са Зрењанином.

На седници Савета покренуто је и питање функционисања граничних прелаза према Румунији, конкретно међународног прелаза Јаша Томић-Фењ, у општини Сечањ и граничног прелаза Српска Црња- Жомбољ, у Новоцрњанској општини, који до данашњег дана нису у потпуности стављени у функцију а од којих се пуно очекивало у погледу привлачења инвестиција, оживљавања привреде и побољшања квалитета живота грађана овог подручја.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©