Посета начелника округа и делегације Зрењанина Ногинску и Москви

Понедељак, 25. фебруар 2013. год. - Начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан одржао је данас конференцију за новинаре поводом четвородневне посете Руској федерацији, Москви и Ногинску, граду у московској области. Начелник је заједно са члановима делегације града Зрењанина градоначелником Иваном Бошњаком и чланицом Градског већа Дубравком Бенгин Булован боравио од 19 - 22. фебруара 2013. године у Ногинску ради успостављања односа сарадње на свим пољима, првенствено у области привреде, како би се створили услови за улагање капитала и отварање нових радних места и тиме допринело ублажавању проблема незапослености у нашем округу. У свом обраћању новинарима начелник Шијан је изразио велико задовољство пријемом који су им приредили домаћини, челници града Ногинска и целе области.

Са домаћинима је договорена узвратна посета која би требала да буде реализована половином године а до тада би једна одабрана делегација привредника из Средњобанатског округа такође требала да посети Ногинск и детаљније презентује своје потенцијале и могућности сарадње. Договор о братимљењу Зрењанина и Ногинска треба да буде реализован након процедуре која следи и која би требало да буде испоштована до посете делегације Ногинска Зрењанину, када ће бити потписана Повеља о братимљењу.

Делегацију из Зрењанина примио је и амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић, који им је омогућио и сусрет са господином А. Конузином, бившим амбасадором Руске федерације у Србији, и господином А. Конанихином, из Департамана Министарства иностраних послова Руске федерације.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©