Одговори на ваша питања

превоз

о је упит електронске поште преко http://www.srednjobanatskiokrug.org.rs/ од:
Kristina <Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.>

Ima li direktor prava da raspored casova profesorima putnicima napravi bez uskladjivanja sa autobuskim prevozom,uz ponudu alternativnih prevoza,tipa sa mlekadzijom,postanskim radnicima itd. ili mora da vodi racuna o autobuskoj liniji i prevozu koji profesori koriste? Hvala!

ОДГОВОР:

Одредбом члана 118.став 1 тачка 1 .Закона о раду("Сл.гласник РС"бр 24/05,61/05,и 54/09). утврђено је да запослени има право на накнаду трошкова у складу са општим актом послодавца и уговором о раду,за долазак и одлазак са рада,у висини  цене превозне карте у јавном саобраћају.Сходно наведеном претпоставка је да се за ову намену користи јавни превоз ,односно јавни саобраћај.

    Пошто се Вашим захтевом тражи мишљење у вези горе постављеног питања.обавештавате се да инспекција рада Средњобанатског управног округа није овлашћена за давање мишљења у вези примене одређених одредби Закона о раду, већ је то сектор за рад у саставу Министарства рада и социјалне политике ,Београд,ул.Немањина бр 22-26,коме се у ту сврху можете обратити.

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©