Приказ архиве вести - листа

Дан победе - одавање почасти борцима и цивилима страдалим у Другом светском рату

Петак, 7. мај 2010. год. -  Ове године 9. маја обележава се шездесетпетогодишњица Дана победе над фашизмом. Овај дан је један од најзначајнијих празника у целој Европи, јер ради се о преломном тренутку када су постављени темељи и дефинисан будући изглед Европе. Након победе над фашизмом постало је могуће градити Европу каква је данас и каквој и ми стремимо, Европу без подела, континент јединства различитости, економски развијену и снажну, место дијалога и сарадње. Допринос наших бораца и невино пострадалих цивила победи над фашизмом и афирмацији мира и слободе је велики и зато га никада не смемо предати забораву, поруке су начелнице Средњобанатског управног округа Тање Дуловић, упућене путем саопштења овдашњим медијима.

У знак сећања на овај историјски датум делегација округа положиће венац на споменик народном хероју Жарку Зрењанину - Учи у недељу, 9. маја, у 10.30 часова. Венци и цвеће биће положени и на споменике и спомен обележја у свим насељеним местима у округу.

 

| Средњобанатски управни округ Зрењанин, Трг слободе 10 тел: 023/530-295. |   *** Услови коришћења *** |. Commission Junction Review. Средњобанатски управни округ

©